Ma van a Bölcsődék napja Magyarországon

Ma van a Bölcsődék napja Magyarországon

Ma van a Bölcsődék napja Magyarországon

A Világon az első bölcsődét 1844-ben nyitották meg Párizsban, majd ennek mintájára pár évvel később, 1852. április 21-én Budapesten a Kalap utcában is megnyílt az első bölcsődei intézmény a gyermekek előtt, ahol 5 szobában 38 gyermek gondozását-nevelését látták el, míg a szülők dolgoztak.
Azóta sokat fejlődött a szakma, köszönhető ez azoknak a kiváló szakembereknek, akik hozzájárultak ehhez a fejlődéshez.
A bölcsődékben dolgozók munkáját mindig elismerték, hiszen, a bölcsődei dolgozók munkájára akkor is és ma is nagy szükség volt/van.
2010-ben nagy megtiszteltetés érte a szakmát, amikor is miniszteri rendelet szerint államilag elismert ünnep lett ez a nap. Ennek tükrében e napon ünnepeljük és köszöntjük azokat a munkatársakat, akik a bölcsődei területen végzik áldozatos munkájukat és nap mint nap mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyermekek szeretetteljes, nyugodt környezetben tölthessék napjaikat, míg szüleik dolgoznak.
Ebben az évben ismét mindenki számára kicsit más ez a nap, különbözik a többi április 21-től, mert ma azok körében töltjük el e neves napot, akik meghatározzák a hétköznapjainkat, napról napra látjuk fejlődésüket,ők a GYERMEKEK

Novákné Sárosi Andrea
intézményvezető