Budagyöngye Bölcsőde

Kep: 

BUDAGYÖNGYE BÖLCSŐDE

Bölcsődevezető: Rácz-Szabó Viktória
1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 12/b
Tel./fax: 376-6016 vagy +36-20-219-1611
e-mail: budagyongyebolcsi@budagyongyebolcsi.t-online.hu

A bölcsőde elérhetőségét megtekintheti a térképen.
A bölcsőde galériáját az alábbi linkre kattintva tekintheti meg.

Intézményünk ünnepélyes keretek között 2010. 06. 17-én nyitotta meg kapuit a II. kerületi családok előtt. Azóta minden igyekezetünkkel azt a célt szolgáljuk, hogy kielégítsük a kerület lakosságára jellemző sajátos igényeket. Módot szeretnénk adni a magasabb egzisztenciájú és a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek arra, hogy egy közösségen belül ¨játszanak, éljenek, örüljenek, nevelkedjenek¨. Célunk, hogy bölcsődénkre a nyitottság legyen jellemző, melyet az alapellátáson, a gyermek felügyeleten és szolgáltatásainkon keresztül egyaránt szeretnénk tolmácsolni a hozzánk ellátogató családoknak. Kiemelt feladatunk a sajátos nevelési igényű gyermekek ellátása, az ép társaikkal együtt történő gondozása, nevelése. Napi feladataink végzése közben törekszünk a tudatosságra, a tervszerűségre és mindezt jól felkészült, széles területen képzett szakembergárdával tesszük. Gondolatainkban mindig jelen van az, hogy egy képzeletbeli lépcsőn haladva a következő, fejlettebb fokozatot szeretnénk elérni. Minden gyermek feltétel nélküli elfogadása és szeretete mellett nagy hangsúlyt fektetünk a folyamatos szülői igények kielégítésére is. Bölcsődénk ¨nyitott ajtó¨ politikája nemcsak a kollégák felé érvényes, bárkit szívesen fogadunk intézményünkben. Várjuk szeretettel az érdeklődő családokat, a társ területeken dolgozókat, gyakornokokat, főiskolai hallgatókat. A gondozási év során számtalan alkalom nyílik arra, hogy a szülőkkel elmélyítsük személyes kapcsolatainkat, a különböző szolgáltatásaink keretein belül pedig több területen is kielégítsük igényeiket. Szolgáltatásaink köre, tartalma a következőképpen alakul:

1. Gyermekfelügyeleti csoport
Ez az időszakos ellátási forma 2 csoportszobában vehető igénybe kisgyermeknevelők irányítása mellett. Egy-egy csoportban 10-12 gyermeket fogadunk, akik a hét bizonyos, de előre meghatározott napjain részesülnek a bölcsődei módszertan elveit követve napközbeni gondozásban és nevelésben.
Gyermekfelügyeleti csoport térítési díjak 2017-től visszavonásig
egész nap, 7-18 óráig: 3450 Ft
délelőtt, 7-12 óráig: 2484 Ft
délután, 12-18 óráig: 2484 Ft
Gyermekfelügyeleti csoport étkezési díjak:
reggeli: 109,22 Ft
tízórai: 54,61 Ft
ebéd: 271,78 Ft
uzsonna: 109,22 Ft

2. Sószoba-használat
Az egészséges életmódra nevelés része a bölcsődei életnek. Az intézményünkbe járó gyermekek hetente több alkalommal is megfordulnak a sószobában. Emellett mód van arra is, hogy a bölcsődébe nem járó családok térítési díj ellenében igénybe vegyék ezt a lehetőséget. Sószoba használat: 500,-/30 perc/1 felnőtt + max. 2 gyermek részére, hétköznaponként 12-18 óra között.