Hűvösvölgyi Bölcsőde

Kep: 

HŰVÖSVÖLGYI BÖLCSŐDE

Bölcsődevezető: Aitner Dóra
1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 213.
Tel,/fax: 391-6181 vagy +36-20-441-0877
e-mail: huvosvolgyi@mobilbolcsi.t-online.hu

A bölcsőde elérhetőségét megtekintheti a térképen.
A bölcsőde galériáját az alábbi linkre kattintva tekintheti meg.

A Hűvösvölgyi Bölcsőde 2011 januárjában nyitotta meg kapuit, mely kerületünk legújabb bölcsődéje.

Mobil szerkezetű építési megoldással készült, a Hidegkúti városrész bevezető szakaszán, az erdő övezte Nyéki hegy lábánál, a Hűvösvölgyi közlekedési csomópont szomszédságában. 60 férőhelyen, 6 kellemes, világos, jól berendezett szobában várjuk a hozzánk érkező gyermekeket. Csoportszobáink közvetlenül kapcsolódnak a friss levegőjű, erdő közeli játszókerthez. A természet közelsége számos érdekes és különleges megfigyelésre adhat lehetőséget a gyermekek számára, hiszen itt kisállatokkal, madarakkal találkozhatnak, és az erdő színeinek változatosságát is megcsodálhatják. Játszókertünkben EU-konform telepített mozgásos játékokkal találkoznak a gyermekek.

A kerületi hagyományoknak megfelelően, intézményünkben is a nyitott, családbarát légkörre törekszünk, ahol a szülők betekintést kapnak a bölcsőde mindennapi életébe. Jól képzett kisgyermeknevelőink közreműködésével, a szülőkkel közös, vidám, kreatív délutánokat rendezünk a Márton napi és Húsvéti népszokások jegyében. A jeles ünnepeket (Gyermeknap, óvodába menő gyermekek búcsúdélutánja, Mikulás) is a szülők részvételével tartjuk meg.

Valljuk, hogy minden gyermeknek joga van az egyéni bánásmódhoz, hogy szeretettel és figyelemmel kísérve fejlődhessen. Szívesen alkalmazunk reformpedagógiai módszereket, többek között a Montessori módszer néhány elemét. Mindennapjaink tervezésénél célunk a gyermekek vidám, nyitott, kiegyensúlyozott, játékban elmélyülő, kreatív, önbizalommal rendelkező személyiséggé érése. Főzőkonyhánkon a legújabb élelmezési alapelvek tükrében, a gyermekek életkorának megfelelő, egészséges és finom ételeket készítünk.
Szeretettel várjuk a bölcsődénk iránt érdeklődő anyukákat, apukákat a csütörtöki napokon.