Varsányi Bölcsőde

VARSÁNYI BÖLCSŐDE

Bölcsődevezető: Gedeonné Spiegelberger Edit
1027 Budapest Varsányi I. u. 32.
Tel./Fax: 201-4083/11 vagy +36-20-341-1047
e-mail: gedeonne.edit@iikeruletibolcsik.hu

A bölcsőde elérhetőségét megtekintheti a térképen.
A bölcsőde galériáját az alábbi linkre kattintva tekintheti meg.

Bölcsődénk a Rózsadomb lábánál található zöld környezetben, lombos fák között. Zaj, por és füstmentes belső udvarunk tágas játszókerttel, homokozóval, változatos udvari játékokkal és babaházzal várja a bölcsődés korú gyermekeket. A négy csoportszobában (szobánként 12-14), összesen 48 kisgyermeket gondozunk. A kétszintes épület 1967-óta fogadja a 0-3 év közötti bölcsődéseket. A több mint 40 éves épület - köszönhetően a folyamatos felújításoknak- barátságos, vidám környezetet biztosít a hozzánk érkező kicsiknek. A tágas csoportszobákban a fa bútorok, a színes és változatos játékeszközök otthonosságot és melegséget sugároznak.

A jól felszerelt tornaszobában lehetőség van a sajátos nevelési igényű gyermekek egyéni mozgásfejlesztésére is. A folyamatos napirend segítségével szervezzük a különböző korú és fejlettségi szintű gyermekek életét a csoportokban, hogy minden kicsi egyéni igényét ki tudjuk elégíteni. Minden csoportban két szakképzett kisgyermeknevelő látja el a gondozási-nevelési feladatokat. Ők gondoskodnak arról, hogy a picik testi, lelki fejlődése harmonikus legyen. A napi játéktevékenységbe építjük be a zenei, vizuális nevelés és a mozgásfejlesztés különböző módjait. A családokkal közösen szervezett programokon (Gyermeknap, Télapó), lehetőség nyílik arra is, hogy a családok együtt ünnepelhessenek, játszhassanak a bölcsőde falai között. Nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges táplálkozásra, melynek kivitelezését a saját főzőkonyha teszi lehetővé. A bölcsődeorvos, az élelmezésvezető és szakácsnő segítségével tudjuk biztosítani azt, hogy finom ételek kerülhessenek a kicsik tányérjára. Az élelmezésnél a célunk, hogy minél kevesebb tartósítószerrel készült ételt adjunk a gyermekeknek. Ezért a friss zöldségekből készült főzelékeket részesítjük előnyben. Félkész, mirelit ételeket csak nagyon ritkán használunk, a felvágottakat saját készítésű krémekkel helyettesítjük a reggelik során. Húsból csak csirke, pulyka és hal kerül a gyermekek tányérjába.

Mindezekkel együtt szeretnénk hozzájárulni ahhoz az általunk kitűzött célhoz, hogy az óvodáskor elérésére egészséges, boldog, a közösséghez jól alkalmazkodó, koruknak megfelelő önállósággal rendelkező gyermekeket neveljünk. A bölcsődénk iránt érdeklődőket szeretettel várjuk minden hét csütörtökén 9-16 óra között.